Ülkemizde 4.5G kullanımı ne durumda?

Ülkemizde 4.5G kullanımı ne durumda?
10.05.2017

Ülkemizde 4.5G kullanımı ne durumda?

1 Nisan 2016 tarihinde hayatımıza giren 4.5G teknolojisi ile mobil internet kullanımı çok ciddi boyutlara ulaştı. Ülkemizde faaliyet gösteren operatörler 4.5G kullanımı için çok cazip tekliflerle kullanıcıları bu yeni teknolojiye fazlasıyla teşvik etmeyi başardı. Acaba resmi rakamlar bu konuda neler söylüyor?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 2016 yılının son çeyreği ile ilgili ayrıntıların yer aldığı “Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri” isimli önemli bir rapor yayınlandı.

4.5G ile mobil internet kullanımı hızla artıyor!

4.5G ile internet kullanımında ciddi bir artış sağlandığını belirten Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2015 yılında 1.3 GB olan kişi başına aylık mobil internet kullanımının geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 2.2 GB'a kadar yükseldiğini vurguluyor.

Genel ortalamaya bakıldığında ise 4.5G hizmetinden faydalanan aboneler aylık yaklaşık olarak 5.4 GB internet kullanıyor.

Haberleşme sektöründe yer alan işletmecilerin 2016 yılında toplam 45.4 milyar lira gelir elde ettiğini belirten Arslan, geçtiğimiz yıl özel sektör tarafından Türkiye'nin haberleşme altyapısına 7.4 milyar liralık yatırım yapıldığının altını çiziyor.

Bu yatırımların sürekli olarak devam edeceğini söyleyen Ulaştırma Bakanı, yerli yazılım ve donanım konusunda yeni çalışmalara imza attıklarını ve bu sayede yatırımların çok daha fazla artacağını belirtiyor.