Powerline network nedir?

Powerline network nedir?
01.03.2017

Powerline network nedir?

İnternet teknolojileri her geçen gün artarken, pratik ve zahmetsiz kullanım yöntemleri de benzer hızda gelişmeye devam ediyor. Özellikle kablo karmaşasından ve WiFi sinyallerinin düşme ihtimalinden rahatsız olan kullanıcılar için powerline isimli çözüm, tam anlamıyla hayat kurtarıcı olacaktır.

 

Powerline nedir?

Powerline, en kısa şekilde anlatılacak olursa, internetin elektrik hattı üzerinden dağıtılmasıdır. Bunun yapılabilmesi için, belirli cihazların kullanılması gerekiyor. Bu cihazlar teorik olarak anlatmak gerekirse, modem/router ile elektrik hattı arasında bir köprü oluşturarak, bu faz üzerinden internetin bir noktan bir diğer noktaya taşınmasını sağlıyor.

Bu teknolojinin en önemli getirisi ise powerline hattı sayesinde, kullanıldığı ortam içinde kablo karmaşasını tamamen ortadan kaldırması. Powerline adaptörlerini elektrik hattında istediğiniz prizlere taktıktan sonra hem kablolu hem de kablosuz olarak internet kullanımı mümkün oluyor.

Elektrik hattının internet aktarımı için kullanılması, uzun kablolar sebebiyle düşen sinyal ve veri aktarım hızlarına ek olarak, duvarlar ve diğer engelleyici faktörler nedeniyle düşen kablosuz sinyallerin sebep olacağı verimsiz internet deneyimini de tamamen ortadan kaldırıyor.

Evinizde veya ofisinizde kullandığınız modemin konumu nedeniyle estetik olarak görüntüyü bozan kablolar çekmek yerine, son derece pratik olan powerline çözümleri ile performans ve estetik kaygılarınız olmadan, internetinizi verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.